De ce bărbaților le place fotbalul?
De ce bărbaților le place fotbalul?
September 18, 2019
Show all

Cum să joci fotbal?

Cum să joci fotbal?

Fotbalul este jucat în conformitate cu un set de reguli, cunoscute sub numele de reguli ale jocului. Jocul se joacă cu o singură minge rotundă (mingea de fotbal). Două echipe de unsprezece jucători concurează pentru a obține mingea în scopul celeilalte echipe, astfel atingând un gol. Echipa care a marcat cele mai multe goluri la sfârșitul jocului este câștigătorul, și dacă marchează același număr de goluri este considerat un egal.

Regula principală este că jucătoriiRegula principală este că jucătorii

Regula principală este că jucătorii (cu excepția portarilor) nu pot atinge în mod intenționat mingea cu mâinile sau brațele lor (dar li se permite să folosească mâinile lor în Band-SIDA). Deși jucătorii folosesc de obicei picioarele lor pentru a muta mingea, ei pot folosi orice parte a corpului lor, cu excepția mâinilor sau a brațelor.

Într-un joc tipic, jucătorii încearcă să împingă mingea spre scopul adversarilor lor prin controlul individual al mingii, cu manevre, cum ar fi regate, trecerea mingea la un coechipier și lovind mingea spre scopul opus, care este întotdeauna protejat de portar (de asemenea, numit portar). Jucătorii din echipa adversă încearcă să preia controlul mingea prin interceptarea trece sau prin bilete la jucătorul care controlează mingea (deși contactul fizic între adversari este limitat). Fotbalul este, de obicei, un joc fluid, care se oprește doar atunci când mingea părăsește terenul sau atunci când jocul este oprit de arbitru din cauza unor infracțiuni.

La nivel profesional, cele mai multe meciuri produc doar câteva goluri. De exemplu, în timpul sezonului 2005-2006 în prima ligă engleză, o medie de 2,48 goluri au fost marcate pe meci.

La nivel profesional

La nivel profesional

Regulile de joc nu specifică pozițiile jucătorilor, cu excepția celor ale portarului, dar de-a

lungul timpului jucătorii specializați au evoluat într-o anumită poziție de teren. În general, acești specialiști sunt incluși în trei categorii principale: gol-noting (sau înainte), a căror funcție principală este de a înscrie goluri; apărare, care se specializează în prevenirea adversarilor de la notare; și mijlocași, care fura bile, dimpotrivă, menține posesia mingii și conectați cu cele înainte. Jucătorii din aceste poziții sunt numiți jucători de teren pentru a le diferenția de portar. Pozițiile jucătorilor de teren diferă în funcție de partea de teren în cazul în care jucătorul petrece cel mai mult timp. De exemplu, există apărători centrali, lateral dreapta, mijlocași la stânga, etc., și zece jucători de teren pot fi situate în aceste poziții în orice combinație (de exemplu, este obișnuit să pună patru apărători, patru mijlocași și două înainte, sau trei apărători, trei mijlocași, și patru înainte). Numărul de jucători în fiecare poziție determină stilul de joc al echipei; cu mai mult înainte și mai puține apărare sistemul de joc este mai agresiv și ofensiv, în timp ce invers sistemul ar fi mai defensiv. Deși jucătorii pot petrece cea mai mare parte a jocului într-o poziție specifică, nu există restricții privind mișcarea și jucătorii pot schimba poziții în orice moment. Designul pozițional al jucătorilor pe teren este cunoscut sub numele de formare. Antrenorul echipei se ocupă de pregătirea și tactica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *